Strejk

Tydligen kommunal strejk från och med den 29e.
Det innebär att kidsen inte kommer få mat i skolan och det kommer inte finnas någon vaktmästare.
Doooooock ska jag maila rektorn imorgon minsann för kommunen _måste_ stå för mat eftersom elevernas mat redan är betald etc etc.Ska bli spännande att se vad jag får för svar.
En tjej vars mor som jobbar i skolkök hade vart på fackligt möte och fått veta det nämligen.

Tvättat hela eftermiddagen/kvällen så nu är jag extra trött i kroppen.

Få somna skedandes med någon man tycker om hade vart fint nu
//HellA


Här kommenterar du:
Skrivet av: Emma

Men fan vad löjligt, jobbade i skolkök när jag bodde i Sverige och fick bra betalt, det var dagtid och fasta timmar. Vad fan mer vill dom ha? :P En annan kör 6 dagar i veckan endast kvällar och nätter utan rast, det är resturang och klubvärlden för dig. Så vad har dom att gnälla över ^^

2013-04-26, kl 11:22:41
Skrivet av: Anonym

Skolorna är ju enligt lag skyldig att servera eleverna mat?
– Vi är fullt medvetna om det, men det är också lag på att upprätthålla skolplikten. Och vi tycker att det är viktigare. Det här är inte en fullständigt bra lösning, men det är vad vi har till måndag. Barnen kan ju inte vara i skolan utan att få någonting i sig.

Svar: så sant.
Starsprinkle

2013-04-27, kl 07:40:50
Skrivet av: Johanna

Du har inte funderat på varför det är strejk? kolla upp det innan du gnäller! Och hur jäkla svårt är det att skicka med ungarna lunch? är ju trots allt samhället som betalar för er mat hemma med.

Svar: jag stödjer strejken helt och hållet men kidsen ska ha mat för det!
Starsprinkle

2013-04-27, kl 10:34:23
Skrivet av: Maria

Strejkrätten är en grundlag och bryter därmed skollagen där det står att kommunen ska servera barnen mat.. Så tyvärr har nog inte ditt mail till rektorn någon vidare effekt.. Bara att packa ned matsäck till barnen om man inte vill att dom ska gå hungriga, skolan kommer inte servera någonting, precis som förra strejken..

2013-04-27, kl 12:05:52
Skrivet av: Frida

Jag tycker att Kommunal valt fel strategi för denna strejk. I de allra flesta fall i samhället strävar man efter att barn aldrig ska bli lidande när vuxna är i konflikt. Kommunal väljer däremot en strategi där man riktar angreppet mot barnen. Fy, har de ingen heder fackförbundet?

Klart de kommunalanställda ska få strejka för bättre villkor, självklart! Men strategin fackförbundet valt är hemsk. De hade kunnat ta ut renhållningen i strejk för att visa allvar, det hade tagit skruv. Men så väljer man istället en strategi med barn som målgrupp :-(

2013-04-27, kl 21:37:08


Kommentera inlägget:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

Hemsida/blogg:


:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0