Det får fortfarande inte kosta i skolan!


Här kommenterar du:
Skrivet av: Johan Bergstrand

Jag förstår problematiken men hur tycker du själv att problemet ska lösas?

Svar: jag vet inte riktigt,men att klassen gör något tillsammans som inte kostar t.ex istället för gastavsvik.
Starsprinkle

2014-12-04, kl 19:37:08
Skrivet av: Anonym

Men borde inte erbjuda möjlighet att tjäna in pengarna till resan för London? Vet inte vilken klass han går i ? Men det är ju smart om klassen redan nu börjar spara pengar ihop så de alla kan åka med? Typ sälja kakor, ha loppis osv.

har de inte andra alternativ än Gustavsvik? Typ ngn aktivitet på orten? Eller att det är gratis för skolbarn och bada under skoltid? Så har vi i min kommun (jag arbetar som lärare)

Maila de som har koll och fråga hur de tänkt !
Man kan inte räkna med att alla ska kunna betla, sen får man inte kräva att det ska kosta ngt heller!

Svar: Jodå,de samlar in pengar för fullt till Londonresan och har gjort sen årskurs 7 så jag fattar inte.men ska pratas med lärre imorgon.
Starsprinkle

2014-12-04, kl 21:29:12
Skrivet av: kolin

Det finns regler kring det där, tro mig. Kolla med skolverket....
K

Svar: oh ja,det vet jag att det finns.men det följs inte.
Starsprinkle

2014-12-04, kl 21:34:10
Skrivet av: kolin

Men du vet, de måste följe dessa. Tro mig...
K

Svar: ändå går de emot det..om och om igen.
Starsprinkle

2014-12-04, kl 21:57:43
Skrivet av: Kolin

Vad har det tagit åt dig? Jag har följt din blogg i hur många år som helst. Du har väl inte varit den som gett vika? Gå nu till rektorn och säg att K har sagt att detta tillåter inte Skolverket. Säger rektorn något annat så ska K prata med hen och sedermera anmäla detta till Skolverket. Deal?
K

Svar: haha go du är!
ska invänta mer info bara. spike ska prata med sin lärare imorgon så det inte handlar om missuppfattningar :)
Starsprinkle

2014-12-04, kl 22:53:03
Skrivet av: Paul

Källa: http://skolinspektionen.se/Documents/vagledning/infoblad-avgifter.pdf

När det gäller Gustavsvik tolkar jag det som att det är okej, skolinspektionen säger: "Enskilda inslag som innebär en obetydlig utgift för eleverna får förekomma, det kan t.ex. vara kostnader för färdbiljett, med allmänna kommunikationsmedel och entréavgifter."

Även middagen med klassen tror jag är okej, skolinspektionen säger: "Måltider under en studieresa bör kunna betalas av eleverna själva eftersom det är en kostnad som elever och vårdnadshavare står för när eleven är hemma."

När det gäller resan till London är jag mer osäker. Elever får frivilligt samla in pengar till skolresor och aktiviteten ska vara öppen för alla, men om det betyder att dem som inte har pengar ändå måste följa med på de andras bekostnad, eller om resan annars måste ställas in, är skolinspektionen inte tydliga med. Om resan räknas som en del av utbildningen ska alla få delta enligt skolinspektionen, men det är möjligt att det går att komma runt genom att räkna resan som en nöjesresa.

Hur som helst ska skolan noga överväga antalet kostnader för eleverna så att den totala summan inte blir för hög, d.v.s. man ska inte ha mer än ett fåtal resor som bekostas av eleverna under ett läsår.

Svar: tackar tackar :)
Starsprinkle

2014-12-05, kl 00:37:49


Kommentera inlägget:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

Hemsida/blogg:


:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0